TAFELGESPREKKEN

In een rustige sfeer met een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen een kwestie of vraag doordenken kan veel opleveren. Metascoop begeleidt deze gesprekken, waarvoor de deelnemers zelf een thema of een vraagstelling kunnen leveren. Ook reikt Metascoop thema’s of literaire onderwerpen aan waarvoor men zich kan inschrijven. 

Een bijzondere vorm van de tafelgesprekken is het diner pensant. In samenwerking met een uitstekende kok biedt Metascoop de gelegenheid aan tafel aan te schuiven bij een voortreffelijk diner, waarbij gesprekken rond ingediende of aangeboden thema’s gevoerd worden onder leiding van Corine Don. Het aantal gangen bepalen de deelnemers zelf, met een minimum van drie gangen. Een diner kan ook de vorm krijgen van een minicursus, een cursus van één avond; tweemaandelijks wordt daarvoor een onderwerp vastgesteld. De minicursus beslaat ten minste vier gangen. Uiteraard kan het menu in overleg worden vastgesteld.

Overweeg je zelf een thema aan te brengen voor een tafelgesprek of een diner pensant, mail dan naar info@metascoop.nl. Mogelijkheid voor digitale weergave en een white-board zijn aanwezig. Voor de aangeboden thema’s kun je het overzicht hieronder raadplegen. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld.
           
Ethiek: behandeld worden stromingen uit de filosofie die alle hun eigen antwoorden bieden op ethische kwesties en morele dilemma’s. De deelnemers worden door aansprekende voorbeelden ook zelf uitgedaagd om hun morele kompas te verkennen. 

Lezen van teksten van Homerus in het Grieks: de deelnemers kiezen van tevoren hun eigen favoriete passages uit.

Behandeling van het schaakspel als metafoor van het leven

Muziek: nader in te vullen

Spaanse avond: een diner met verhalen en gedichten in het Spaans. De voertaal is Spaans.

Leiderschap in non-profit organisaties

Latijn door de eeuwen heen

Amor fati en de maakbaarheid van ons bestaan

Voor nog meer onderwerpen kun je kijken bij het tabblad "cursussen".


© Design, CMS Rupz | .