MEDIATION

Mediation wordt steeds meer toegepast: door de overheid, de rechterlijke macht, in het onderwijs en door particulieren. Het blijkt vaak een krachtig middel om tot oplossingen te komen die door partijen aanvankelijk niet voor mogelijk werden gehouden.

Uitgangspunt is de bereidheid en de inzet van alle deelnemers om op zoek te gaan naar die oplossingen. Tijdens de gesprekken schept Corine de gelegenheid inzicht te krijgen in elkaars standpunten en tot verbetering in de communicatie te komen. Zij helpt barrières waardoor de communicatie niet (meer) goed verloopt, uit de weg te ruimen en tot beslissingen te komen die voor alle aanwezigen acceptabel zijn.

Mediation kun je zien als een techniek om met elkaar te kunnen onderhandelen en tot besluiten te komen, maar ook als middel om de relatie te verbeteren (en daardoor de ruimte te creëren om met elkaar op een goede manier in gesprek te komen). Bij de laatstgenoemde vorm gebruikt Corine bij voorkeur de narratieve richting binnen de mediation als leidraad. Waar de accenten tijdens de mediation komen te liggen, is  afhankelijk van de gesprekspartners, hun doel en de situatie waarin zij verkeren.

In het geval van echtscheiding kan Corine begeleiding geven bij alle processen die rond een scheiding spelen, zoals het schrijven van een ouderschapsplan, komen tot een goede omgangsregeling, afspraken maken rond alimentatie en verdeling van goederen.

Bij arbeidsmediations ligt Corines expertise in het onderwijs: omdat zij al meer dan 25 jaar als manager en docent ervaring heeft in de onderwijswereld, kent ze het onderwijs van binnenuit. Dit blijkt bij onderwijsmediations een groot voordeel en vaak een succesvolle toevoeging te zijn. 

 

© Design, CMS Rupz | .