P1020385.JPGINTRODUCTIE

Corine Don is psycholoog, docent filosofie, mediator en classica. De kennis die zij in de loop der tijd vergaard heeft en de ervaring die zij in het onderwijs als docent en manager heeft opgedaan, brengt ze nu samen in haar praktijk “Metascoop”.

Als docent filosofie is Corine alert op vraagstelling en redeneren. Als classica is zij gespitst op taalgebruik. Door zorgvuldig te luisteren naar wat iemand zegt en hoe hij dat zegt, is het mogelijk inzicht te krijgen in de essentie van het verhaal. Met haar gesprekspartner verkent zij vervolgens de invalshoeken van dit inzicht. Het gedachtegoed van de filosofie biedt verder een schat aan inzichten in ethiek, zingeving en levenskunst: onderwerpen die kunnen leiden tot heroverweging en herinrichting van het leven.

Als psycholoog is zij op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag van de mens en heeft zij overzicht over de wijze waarop de psychologie bepaalde vormen van gedrag verklaart en benadert. Zij kan modellen voorleggen die verklaringen kunnen bieden voor reacties op gebeurtenissen in het leven en de fases die men daarbij kan doormaken verhelderen. Mocht je overwegen om een bepaalde therapie te volgen uit de veelheid aan therapieën die tegenwoordig geboden worden, dan is een oriënterend gesprek een goed idee: Corine helpt je de voors en tegens af te wegen en, als dat van toepassing is, een keuze te maken voor een geschikte vorm.

Als gespreksleider is zij er steeds op uit de deelnemers inzicht te laten verkrijgen in de belangen van henzelf, maar ook in die van de gesprekspartner(s) en met hen te bezien in hoeverre die elkaar aanvullen in plaats van uitsluiten, door op zoek te gaan naar de achterliggende verhalen. 

 

 

© Design, CMS Rupz | .